Categorie
Nieuwbouw

Blitsaerd, Leeuwarden

Locatie: Leeuwarden

Oppervlakte: 205 m2

Inhoud: 655 m3

Bouwmethode: Combinatie traditioneel, houtskeletbouw

Status: Opgeleverd, 2019

Ten noorden in Leeuwarden is de nieuwe wijk Blitsaerd volop in ontwikkeling. De diverse deelgebieden maken een variatie in architectuur mogelijk. Voor een kavel in het deelgebied Houtland hebben wij een ontwerp mogen maken.

 

De betreffende kavel grenst noordelijk aan de uitgestrekte landerijen. Aan de zuidzijde loopt er een doodlopende straat voor autoverkeer en een ruim grasveld. Tweezijdig biedt dit volop kansen om de natuur en het daglicht optimaal aan te laten sluiten op de woning.

 

De opdrachtgever gaf onder andere mee dat de woning een eenvoud moet uitstralen welke uitzicht biedt op de noordelijke uitgestrekte landerijen. Houtland verplicht om woningen een houtachtige uitstraling mee te geven, welke is omarmt door een volume parallel aan het uitzicht volledig te bekleden met een repetitie aan verticale gevelplanken met een minimale detaillering. In de voorgevel is een verticaal volume ingeschoven welke als entreebenadering functioneert die karakter toevoegt in de vorm van verspringende verticale latten haaks geplaatst op de gevel.