NIEUWBOUW

VAN ONTWERP TOT VERGUNNING

Als Architecten bureau in Meppel richten ons voornamelijk op de particuliere markt in Noord-Nederland,  onze opdrachten lopen uiteen van twee-onder-een-kap, vrijstaande woningen tot de grotere villa’s. Met onze achtergrond als bouwkundige ingenieurs benaderen we de projecten net iets anders als de doorsnee architect. Esthetiek staat bij ons hoog in het vaandel maar daarnaast staan bij ons bruikbaarheid en betaalbaarheid. Een ding staat voorop de klik met de klant moet er zijn en dan volgt het beste resultaat vanzelf.

Aanbouw & verbouw

VAN ONTWERP TOT VERGUNNING

Naast de uiteenlopende nieuwbouw projecten houden we ons bij Studio ook graag bezig met klein en grootschalige verbouwingen. Of het nu gaat om een interne wijziging, een externe aanbouw of het plaatsen van een bijgebouw. Het voornamelijk de afwisseling tussen deze verschillende opdrachten die ons werk zo boeiend en gevarieerd maakt. We verzorgen hierbij het ontwerp en stellen, wanneer nodig, de vergunning. We nemen ook eventuele berekeningen met betrekking tot zaken als daglicht en ventilatie in eigen hand, wat ons de volledige controle geeft over het ontwerpproces.

Energie labels & advies

Bij de verkoop van je woning is het verplicht om een energielabel te kunnen overhandigen aan de nieuwe kopers. Studio voor Bouwkunst is gecertificeerd als bedrijf om deze energielabels voor woningen af te mogen geven. Door middel van een opname op locatie van maximaal 1 uur en aansluitend de uitwerking van deze informatie op kantoor wordt een definitief energielabel op de dag van de opname afgeleverd. De uitkomst van het label hangt voornamelijk af van het bouwjaar en de duurzame maatregelen die getroffen zijn.

Visualisatie & Artist Impressions

“wij brengen het concept tot leven”

Wij bieden een scala aan van visuele diensten voor de zakelijke markt. Of het nu gaat om het presenteren van vastgoedontwikkelingen aan potentiële kopers middels plattegronden in een verkoop brochure, een prachtige visualisatie op een bouwbord, of het communiceren van bouwplannen met gemeentelijke autoriteiten, onze visualisaties helpen bij het overbrengen van uw visie op een boeiende en effectieve manier.

Ontwerpen op maat

Studio voor Bouwkunst ontwerpt voor zowel de particuliere als zakelijke klant. Of de vraag nu gaat over een nieuwbouwwoning, aanbouw, verbouwing, transformatie, herbestemming of verduurzaming: Met onze creatieve kijk creëren we altijd iets unieks.

Omgevingsvergunning

Studio voor Bouwkunst verzorgt de omgevingsvergunning voor zijn eigen gemaakte ontwerpen, maar ook voor ontwerpen van derden of klanten. Onder andere van een volledige nieuwbouwwoning tot verbouwing en van transformatie tot dakkapel.

Advies en diensten

Studio voor Bouwkunst is ook inzetbaar voor advies en kleinere diensten zoals:

  • Leveren van Energielabels
  • Het maken van Impressies
  • Opstellen van een BENG-berekening
  • Bouwbesluit berekeningen